Kezdőlap » Indiai 20 szálas füstölő » Tulasi 20 szálas füstölő » Vanilia /Vanilla/ Tulasi 20 szálas füstölő
A vanília a kosborfélék (Orchidaceae) családjába tartozó Vanilla nemzetségnek, illetve a nemzetségbe tartozó néhány faj fűszerként felhasználható termésének elnevezése. Erre a célra elsősorban a Vanilla planifolia fajt termesztik, de felhasználható a Vanilla pompona és a Vanilla tahitiensis is.A Vanilla planifolia más növényekre felkúszó növény, eredeti hazája Mexikó, ahol már Amerika felfedezése előtti időkben a kakaó ízesítésére használták. Félérett állapotban szüretelik, amikor a termés zöldes, vagy éppen sárgulni kezd..... Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Van%C3%ADlia
Faszén alapú füstölő
Alapvető összetevők: bambusz rúd és paszta (általában faszén por és Joss, jiggit, gumi, tabu
por) masala (vegyes) por, parfüm és illóolaj. Készítéskor a bambuszrúdra rágyúrják az
összekevert pasztát, majd ezt az illatmentes üres füstölőt mártásos eljárással illatosítják.
Ezek a pálcikák tartalmaznak még egy kötőgyantát is (pl sandal, musk), hogy összetartsa a hozzávalókat.
Tulasi Füstölő
Sarathi (TULASI márkanevű füstölők gyártója) füstölőgyár 1945 óta készíti Tulasi füstölőit Indiának valamint 45 országnak szerte a világon. Két gyárában (Bangalor és Bombay) készült füstölői, Tulasi márkanéven váltak ismerté. A Tulasi nevet indiai bazsalikomról kapta, mely szent növény Indiában és a gazdagság, kifinomultság jelképe. Céljuk az, hogy megőrizze eredetiségét és hitelességét minden egyes darab Tulasi füstölő, így az indiai kultúra és a kulturális örökség részét képezik, melyet meg lehet osztani a világgal.